VSE ZA IZDELAVO KOZMETIKE NA ENEM MESTU

Rastlinski izvleček sladkega korena

Rastlinski izvleček sladkega korena

Sladki koren za razdraženo in zelo občutljivo kožo
Možnosti
Stopnja davka
0 %
Cena:
5,40 €
DODAJ V KOŠARICO



Sladki koren - Licorica je trajnica, polgrm. Korenine ima tik pod zemljo, iz vozlišč pa se izraščajo nove rastline. V kozmetiki in zdravilstvu se uporabljajo samo korenine.

Korenina sladkega korena vsebuje veliko saponinov, vključno triterpen glicirizin in njegove soli (kalij in kalcij), ki je v svojih farmakoloških učinkih zelo podoben kortikosteroidnim hormonom in ima močan protivnetni učinek. 
Sladki koren vsebuje tudi flavonoide in izoflavone, ki so odgovorni za antibakterijski in protivnetni učinek delovanja. Je močan antioksidant in ščiti pred UV sevanjem. Zaradi protivnetinih učinkov se uporablja za zelo občutlijvo, razdraženo ali rdečo kožo. Zaradi antibakterijskega delovanja se uporablja tudi za nečisto, mastno kožo.


Uporabljamo ga pri izdelavi krem, losjonov, mask...
Rjavkast prah, topen v vodi.
Priporočena uporaba: od 2-5%

Samo za kozmetično uporabo.




INCI: Glycyrrhiza Glabra Root Extract

Sorodni izdelki
E-novice
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Predlogi, ideje, pobude... 

 

Veseli bomo vašega mnenja! 

 

 

HA.SH Špela Ham s.p.,

Ob Ljubljanici 28 1000 Ljubljana

 

T: 051 814 899

E: info@ha-sh.si