VSE ZA IZDELAVO KOZMETIKE NA ENEM MESTU

Suhi cvetovi ognjiča

Suhi cvetovi ognjiča

Suhe cvetove ognjiča lahko uporabimo kot dekorativen dodatek k vašim doma narejenim milom, kopalnim kroglicam...Lahko pa izdelate tudi svoj macerat.
Možnosti
Stopnja davka
0 %
Cena:
3,70 €
DODAJ V KOŠARICOPosušeni cvetovi ( listi ) ognjiča so lep, dišeč in dekorativen dodatek k milom, kopalnim kroglicam, kopalnim solem in potpourijem.


Ime so mu dali Rimljani. Calendula izhaja iz izraza kalende - prvi dan v mesecu.
Prepričani so bili, da ognjič zacveti vsak prvi dan v mesecu. V starem Egiptu so ga uporabljali za pomlajevanje.
Najznačilnejše slovensko ime je vremenar in se šteje med napovedovalce vremena. Če ima cvetove po sedmi uri zjutraj še zaprte, pomeni, da bo deževalo.


Ognjič ima številne zdravilne lastnosti, med drugim za lajšanje želodčnih težav. Pripravimo lahko čaj ali poparek ( eno do dve žlički posušenih cvetov prelijemo z vrelo vodo in pustimo 10 minut ), ki se pripravlja za izpiranje ustne votline ali za celjenje ran. Sami lahko pripravimo macerat, ki ga uporabljamo v kozmetiki za lajšanje različnih težav. V kombinaciji z drugimi zelmi pomiri kašelj in lajša menstrualne težave.

 

Ognjič pokaže svoje zdravilne učinke tudi pri hitrejšem celjenju ran, pri težavah z krčnimi žilami, ekcemom, pozimi preprečuje in hitro pozdravi razpokane roke, zaščiti otroško ritko, zmehča trdo kožo na petah...
INCI: Calendula officinalis

Povezani recepti

Detox kopel, ki vas umiri, prežene stres in telo oskrbi s potrebmini minerali

Sorodni izdelki
E-novice
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Predlogi, ideje, pobude... 

 

Veseli bomo vašega mnenja! 

 

 

HA.SH Špela Ham s.p.,

Ob Ljubljanici 28 1000 Ljubljana

 

T: 051 814 899

E: info@ha-sh.si