VSE ZA IZDELAVO KOZMETIKE NA ENEM MESTU

Eterično olje Palmarosa

Eterično olje Palmarosa

100% čisto in naravno eterično olje palmarose
Možnosti
Stopnja davka
0 %
Cena:
4,20 €
DODAJ V KOŠARICO


Palmarosa (Cymbopogon martini) je visoka, aromatična prosto rastoča trava. Eterično olje se pridobiva s parno destilacijo svežih ali posušenih listov trave, ki jo poberejo preden začne cveteti. Rastlino zaradi njenega prijetnega vonja imenujejo tudi vzhodnoindijska geranija.


Eterično olje palmarose ima sladek, svež, cvetličen vonj z nežnimi podtoni limone in geranije. Predstavlja nežen vonj vrtnice, ki se dobro meša z vsemi ostalimi eteričnimi olji. Ker je zelo podoben vonju vrtnice, ga trgovci pogostokrat uporabljajo za redčenje vrtničnega olja, ki je neprimerno dražje.


Palmarosa se zelo pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih zaradi prečudovitega vonja, uravnavanja sebuma in njenih vlažilnih sposobnosti. Pomaga generirati nove, zdrave celice. Primerno je za vse tipe kože, posebej pa za izsušeno in poškodovano kožo. Na splošno za palmaroso velja, da uravnava, osvežuje in pomirja.


Je dober stimulant za prebavo, priporočljiva je za lokalne masaže in kopeli, s katerimi pospešimo prebavo in apetit. Pomaga tudi pri nervozni anoreksiji. V tradicionalni medicini jo uporabljajo tudi pri okužbah prebavil.
Na psihološkem področju palmarosa pomirja, dviguje in ščiti. Zelo učinkovita je za odpravljanje stresa, nemira in tesnobe, še posebno takrat, ko se počutite ranljivi, osamljeni in negotovi.


Terapevtsko učinkovanje: antiseptično, antipiretično, baktericidno, hidratantno, stimulativno (prebavila, obtočila), digestivno, tonično.
Cymbopogon martini
 

 Varnostno besedilo

Povezani recepti

 

Lahka, vlažilna, vpojna krema z aloa vero in kamilico za mehko in žametno kožo, uporabna za celo družino

Sorodni izdelki
Termometer
Cena:
13,20 €
Hidrolat čajevca
Cena:
od 3,50 €
Med v prahu
Cena:
od 2,95 €
Olje grozdnih pešk
Cena:
od 2,50 €
E-novice
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Predlogi, ideje, pobude... 

 

Veseli bomo vašega mnenja! 

 

 

HA.SH Špela Ham s.p.,

Ob Ljubljanici 28 1000 Ljubljana

 

T: 051 814 899

E: info@ha-sh.si