VSE ZA IZDELAVO KOZMETIKE NA ENEM MESTU

Konopljino olje

Konopljino olje

Edinstveno olje, ki vsebuje gamalinolensko kislino in je hkrati jedilno olje
Možnosti
Stopnja davka
0 %
Cena:
6,30 €
DODAJ V KOŠARICO


Naše hladno stiskano konopljino olje, je olje priznanega slovenskega proizvajalca.
Ekološka pridelava, certificiran ekološki izdelek. 

Hladno stiskano konopljino olje iz semen navadne konoplje je bogato z Omega 3 in Omega 6 nenasičenimi maščobnimi kislinami, vitamini (A, B1, B2, B3, B6, C, D in E), minerali (natrij, kalij, kalcij, fosfor, magnezij, železo, cink, baker, mangan), proteini (predvsem globulinom edestinom in albumini), ogljikovimi hidrati in antioksidanti, kot so tokoferoli in tokotrienoli.

S takšno sestavo je konopljino olje eno najboljših orožij v boju proti gubam. S starostjo se namreč zmanjšuje raven ceramidov, ki so pomembni pri ohranjanju vlage in čvrstosti kože, in večkrat nenasičenih maščobnih kislin, ki koži omogočajo njeno prožnost. S svojo optimalno kombinacijo esencialnih Omega 3 in Omega 6 maščobnih kislin, ki so v razmerju ena proti tri, konopljino olje učinkovito vzdržuje vlažnost kože, spodbuja k obnavljanju njenih celic in upočasnjuje staranje. Ker prodre neposredno v lipidno plast suhih kožnih celic in se enostavno vpije, hitro nadomesti pomanjkanje maščobe v koži zaradi slabe prehrane ali stresnega življenja.


Esencialne maščobne kisline so pomembni gradniki celične membrane v našem telesu. Zaradi njihovega neravnotežja, predvsem pomanjkanja Omega 3 maščobnih kislin, je koža pogosteje suha in razpokana, pojavljajo se ekcemi, akne, psoriaza in podobna vnetja ter na lasišču prhljaj.

Konopljino olje, ki je primerno za nego zelo zahtevne kože, pomaga ublažiti tudi te težave. Ugodno vpliva na poškodovano, občutljivo in izsušeno kožo, pospešuje zdravljenje opeklin in lažjih kožnih obolenj, poleg tega naj bi delovalo kot naravna zaščita pred UV-žarki, saj maščobne kisline v kombinaciji z drugimi aktivnimi sestavinami zaščitijo kožo in jo učinkovito varujejo pred vplivi okolja.
INCI: Cannabis Sativa

Sorodni izdelki
Suhi cvetovi ognjiča
Cena:
od 2,30 €
Zelena glina
Cena:
od 2,50 €
Mlete bezgove jagode
Cena:
od 2,90 €
E-novice
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Predlogi, ideje, pobude... 

 

Veseli bomo vašega mnenja! 

 

 

HA.SH Špela Ham s.p.,

Ob Ljubljanici 28 1000 Ljubljana

 

T: 051 814 899

E: info@ha-sh.si