Marelična krema

Krema z oljem mareličnih jedrc tudi za zelo občutljivo in otroško kožo

 

 

 

 

Precej vas je pisalo, da želite kremo za kožo, ki je občutljiva, Mojca je celo rekla, kot dojenčkova ritka. In izziv je bil tu. Ne ravno dojenčkova ritka, vendar občutljiva in otroška koža. Pa še ena vaša prošnja, za kakšen enostaven, preprost in hiter recept, je s tem receptom uslišana! Dve muhi na en mah. Jupiii! 

 

Po razmisleku, kaj vse bi lahko uporabila, se je nabralo veliko sestavin... Takoj preveč. Pa sem potem črtala, pa probavala...in rekla, da pri otrocih ne gre komplicirat - čim manj, pa tisto dobro... in uspela! 

 

Od sestavin sem uporabila:

Olje mareličnih jedrc je najboljša izbira med olji, za tako kožo. Ne povzroča alergij in blagodejno deluje na vsako, še posebej na suho, občutljivo in vneto kožo ter občutljivo otroško kožo.

Olivno maslo deluje protivnetno, pospešuje celjenje in obnavljanje kože, zavira prekomerno delovanje žlez lojnic ter je na splošno priporočljivo za nego zelo občutljive kože.

CO2 izvleček ovsa je po svoji sestavi najbolj primeren za občutljivo kožo, saj je nežen in kožo zelo pomirja. Deluje protivnetno, umirja rdečico, pomiri razdraženo, in srbečo kožo ter pomaga pri alergičnih reakcijah.

Alantoin obnavlja in pomirja občutljivo kožo, pospešuje celjenje in njeno obnovo.

Od emulgatorjev sem izbrala naraven emulgator Cetearil glukozid, ki je odličen za občutljivo kožo, je hipoalergen, ne draži kože in je idealen za izdelavo naravne kozmetike za otroke.

Nastala je krasna kremica, puhasta, zelo dobro mazljiva, ravno prav mastna... Teče že tretji teden našega testiranja. Mazali so se starejši z občutljivo kožo in otroci. Najmlajša od otrok ima dobre dve leti, suho kožo na ličkih, tudi rdeč flekec. Po petih dneh mazanja zjutraj in zvečer so lička gladka, sijoča, z zdravim tenom.  Potem je mamica namazala punčko kar po celem telesu in pravi, da je to točno to, kar je želela za svojo malo. Ravno tako se je izkazala pri starejših: gladka koža, brez rdečice. Bila sem neizmerno vesela, da se je krema izkazala za tako dobro in celo uporabno za celo telo!

 

Izdelava je res preprosta in enostavna, ravno tako sestavine. Gotovi ste v eni uri, z vso pripravo in pospravljanjem vred. Rezultat je dišeča, puhasta kremica!

 

 

Za izdelavo 100g (dva lončka) kreme potrebujete:

 

 

faza A - vodna faza 69,3%

 

65,3g destilirane vode

3g rastlinskega glicerina

1g alantoina

 

 

faza B - maščobna faza 28%

 

16g olja mareličnih jedrc

6g olivnega masla

6g Cetearyl glucoside

 

 

faza C - ohlajevalna faza 2,7%

 

2g CO2 izvlečka ovsa

0,7g konzervansa Cosgard

 

2 steklena merilna lončka

termometer

tehtnica

mikser

embalaža

 

 

Pripravimo sestavine in pripomočke, ki jih pred začetkom razkužimo.

 

 

Vse sestavine iz faze A damo v steklen lonček.

Vse sestavine iz faze B damo v drug steklen lonček.

 

 

Oba segrevamo v vodni kopeli do 75° in vmes večkrat premešamo.

 

 

Ko sta obe fazi segreti na 75°, jih vzamemo iz vodne kopeli. Vodo počasi prelijemo k maščobni fazi in takoj začnemo z miksanjem. Miksamo 3-5 minut, oziroma toliko časa, dokler ne dobimo bele homogene zmesi. Počakamo, da se ohladi in temperatura pade pod 50°. Zdaj dodamo sestavine iz faze C: CO2 izvleček ovsa in konzervans.

 

 

Premešamo, na koncu dodamo še eterično olje po lastnem izboru (jaz sem uporabila sivko). Premešamo.

 

 

Kremo ohladimo in predenemo v sterilne lončke. Uporabna bo 5-6 mesecev.

 

 

    Alantoin
    Cena:
    od 2,50 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih